fbpx
Home > Woningen >

Eerste Helmersstraat 213H, Amsterdam

Eerste Helmersstraat 213H

1054 DW, Amsterdam

Vraagprijs: € 3.750,- p/m

Korte omschrijving

*** SEE ENGLISH TEXT BELOW *** Dit prachtige appartement is gelegen in een van de mooiste én leukste buurten van Amsterdam, de geliefde Helmersbuurt. Deze buurt is gelegen in stadsdeel Oud West en op een steenworp afstand van het Vondelpark en de Foodhallen! De Eerste Helmersstraat kenmerkt zich door de rust en veel groen, maar wel in een levendige buurt. De Overtoom, de Eerste Constantijn Huygenstraat én de Jan Pieter Heijestraat bieden een divers aanbod aan supermarkten en speciaalzaken. Je dagverse boodschappen kan je halen op de Ten Katemarkt. En in de directe omgeving zijn veel verschillende koffietentjes, cafés en restaurants, zoals The Golden Brown Bar, De Japanner en RIJKS. De Jacob van Lennepkade biedt de gelegenheid om zelf een bootje aan te schaffen om de grachtengordel te verkennen. Ook het Museumkwartier en de Jordaan zijn om de hoek. Sporten kan in de nabijgelegen VondelGym of heerlijk buiten in het Vondelpark. ...

Kenmerken

 • StatusBeschikbaar
 • Huurprijs€ 3.750,- p/m
 • Soort objectAppartement
 • Soort appartementDubbel benedenhuis
 • Bouwjaar1897
 • BouwvormBestaande bouw

Omschrijving

*** SEE ENGLISH TEXT BELOW ***

Dit prachtige appartement is gelegen in een van de mooiste én leukste buurten van Amsterdam, de geliefde Helmersbuurt. Deze buurt is gelegen in stadsdeel Oud West en op een steenworp afstand van het Vondelpark en de Foodhallen! De Eerste Helmersstraat kenmerkt zich door de rust en veel groen, maar wel in een levendige buurt. De Overtoom, de Eerste Constantijn Huygenstraat én de Jan Pieter Heijestraat bieden een divers aanbod aan supermarkten en speciaalzaken. Je dagverse boodschappen kan je halen op de Ten Katemarkt. En in de directe omgeving zijn veel verschillende koffietentjes, cafés en restaurants, zoals The Golden Brown Bar, De Japanner en RIJKS. De Jacob van Lennepkade biedt de gelegenheid om zelf een bootje aan te schaffen om de grachtengordel te verkennen. Ook het Museumkwartier en de Jordaan zijn om de hoek. Sporten kan in de nabijgelegen VondelGym of heerlijk buiten in het Vondelpark. De woning is ideaal gelegen ten opzichte van openbaar vervoervoorzieningen, er zijn verschillende tramlijnen richting Amsterdam Centraal of Station Lelylaan. Met de auto bereik je in een mum van tijd de ringweg A10.

Kortom; de Helmersbuurt biedt voor elk ieder wat wils!

Indeling:
De woning heeft een eigen entree, te bereiken via de gemeenschappelijke portiek. Het appartement heeft twee woonlagen, waarvan één op de begane grond en de andere is gelegen in het soutterain. De lange hal bij binnenkomst biedt je toegang tot het woonvertrek, het separate toilet met fonteintje en de trapkast, waar zich de CV en meterkast bevinden.

Begane grond:
Bij binnenkomst in het woonvertrek kom je terecht in de open keuken met eetgedeelte. Wat direct opvalt is het hoge plafond en de doorzonkamer van maar liefst 11 meter diep! De open keuken is gelegen over de lange zijde van de woning en heeft een leuk uitzicht de straat in. De moderne keuken is voorzien van alle hedendaagse gemakken, zoals 6-pits SMEG gasfornuis, inbouwkoelkast en vriezer, vaatwasser en voldoende kastruimte. De woonkamer is gelegen aan de achterzijde van de woning en heeft veel lichtinval door een raampartij over de gehele breedte. Hier is voldoende ruimte voor een grote zithoek met tvmeubel. Door de openslaande deur kom je in de tuin van circa 54 m2! De tuin is gelegen op het zonnige zuiden en is een prachtig verlengde van de woning. De tuin is aangelegd door een professionele hovenier met prachtige granieten tegels. Over de gehele begane grond verdieping ligt een massief houten vloer welke zorgt voor een warm gevoel.

Soutterain:
Vanaf de open trap kom je op de overloop waar de verschillende vertrekken op deze verdieping te bereiken zijn.
De master bedroom is gelegen aan de tuinzijde van de woning en is voorzien van inbouwkasten. De kamer biedt ruimte voor een tweepersoonsbed. Het dakraam zorgt voor veel natuurlijk licht in de slaapkamer.
De andere twee slaapkamers zijn gelegen aan de voorzijde van de woning. Ze zijn gelijk in grootte en zijn beide volwaardige slaapvertrekken. Alle vertrekken hebben ramen op straatniveau welke voor ventilatie en natuurlijk licht zorgen. Deze gehele etage is voorzien van vloerverwarming en is mede daarom zowel in de winter als in de zomer zeer comfortabel. De badkamer is centraal gelegen en heeft een strak design. De badkamer is voorzien van een tweede toilet, wastafelmeubel en inloopdouche. Op de overloop is het washok te vinden.

Dit fantastische appartement is tezamen met de rest van het pand volledig gerenoveerd in 2016. Bij de renovatie is alles aangepakt inclusief een nieuwe fundering, waterpomp, gevel reiniging, nieuwe kozijnen, etc.

BIJZONDERHEDEN:
– Woning in de populaire Helmersbuurt!
– Volledig gerenoveerd in 2016
– Drie slaapkamer
– Woonoppervlak: 117 m2 (NEN2580 meetrapport)
– Grote tuin van circa 54 m2
– Gemeubileerd
– Oplevering per direct

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren u en/of uw makelaar om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

This beautiful apartment is located in one of the most beautiful and fun neighborhoods of Amsterdam, the popular Helmersbuurt. This neighborhood is located in the Old West district and a stone’s throw from the Vondelpark and the Foodhallen! The First Helmersstraat is characterized by its tranquility and greenery, but in a lively neighborhood. The Overtoom, the Eerste Constantijn Huygenstraat and the Jan Pieter Heijestraat offer a diverse range of supermarkets and specialist stores. You can get your daily fresh groceries at the Ten Katemarkt. And in the immediate vicinity there are many different cafes and restaurants, such as The Golden Brown Bar, De Japanner and RIJKS. The Jacob van Lennepkade offers the opportunity to purchase a boat to explore the canals. The Museum Quarter and the Jordaan are also around the corner. Sports can be done in the nearby VondelGym or outside in the Vondelpark. The house is ideally located for public transport facilities, there are several streetcar lines to Amsterdam Central Station or Station Lelylaan. By car you can reach the A10 ring road in no time.

In short, the Helmersbuurt offers something for everyone!

Layout:
The house has a private entrance, accessible via the common porch. The apartment has two floors, one on the first floor and the other is located in the basement. The long hallway provides access to the living room, separate toilet with hand basin and stairs cupboard, where the CV and meter cupboard are located.

First floor:
Upon entering the living room you enter the open kitchen with dining area. What immediately stands out is the high ceiling and the living room of less than 11 meters deep! The open kitchen is located on the long side of the house and has a nice view into the street. The modern kitchen is equipped with all modern conveniences, including 6-burner SMEG stove, built-in fridge and freezer, dishwasher and plenty of storage. The living room is located at the rear of the house and has lots of light through a window across the width. Here is enough space for a large seating area with TV cabinet. Through the sliding door you enter the garden of approximately 54 m2! The garden is located on the sunny south and is a beautiful extension of the house. The garden was landscaped by a professional landscaper with beautiful granite tiles. Over the entire first floor is a solid wood floor which provides a warm feeling.

Soutterain:
From the open staircase you come to the landing where the different rooms on this floor are accessible.
The master bedroom is located on the garden side of the house and is equipped with fitted wardrobes. The room offers space for a double bed. The skylight provides plenty of natural light in the bedroom.
The other two bedrooms are located at the front of the house. They are similar in size and are both full sized bedrooms. All rooms have windows at street level which provide ventilation and natural light. This entire floor has underfloor heating and is therefore very comfortable both in winter and in summer. The bathroom is centrally located and has a sleek design. The bathroom has a second toilet, washbasin and shower. On the landing is the laundry room.

This fantastic apartment along with the rest of the property was completely renovated in 2016. During the renovation everything was addressed including a new foundation, water pump, facade cleaning, new window frames, etc.

PARTICULARS:
– Property in the popular Helmers neighbourhood!
– Completely renovated in 2016
– Three bedroom
– Living space: 117 m2 (NEN2580 measurement report)
– Large garden of approximately 54 m2
– Furnished
– Available immediately

The non-binding information shown on this website has been compiled by us (with care) on the basis of data from the seller (and / or third parties). We do not guarantee the correctness or completeness thereof. We advise you and / or your broker to contact us if you are interested in one of our properties. We are not responsible for the content of the websites to which reference is made.

Kenmerken

Overdracht

 • StatusBeschikbaar
 • Huurprijs€ 3.750,- p/m

Bouwvorm

 • Soort objectAppartement
 • Soort appartementDubbel benedenhuis
 • Bouwjaar1897
 • BouwvormBestaande bouw
 • LiggingenAan rustige weg, In centrum, In woonwijk, Beschutte ligging

Indeling

 • Woonoppervlakte117 m2
 • Inhoud388 m3
 • Aantal kamers4
 • Aantal slaapkamers3
 • Aantal badkamers1
 • Aantal woonlagen2

Energie

 • VerwarmingCV ketel
 • WarmwaterCV ketel
 • IsolatieDubbelglas, Volledig geïsoleerd
 • CombiketelNee
 • BrandstofGas
 • EigendomEigendom

Buitenruimte

 • TuinAchtertuin, Patio atrium
 • HoofdtuinAchtertuin
 • Oppervlakte66 m2
 • Ligging hoofdtuinZuid
 • AchteromNee
 • Kwaliteit tuinAangelegd onder architectuur

Parkeergelegenheid

 • Parkeer faciliteitenBetaald parkeren, Parkeervergunningen
 • GarageGeen garage

Overig

 • Permanente bewoningJa
 • Onderhoud binnenUitstekend
 • Onderhoud buitenUitstekend
 • Huidig gebruikWoonruimte
 • Huidige bestemmingWoonruimte

Voorzieningen

 • Mechanische ventilatie Ja
 • Tv kabel Ja